Ardens gebraad met groene boontjes
Met dit recept voor Ardens gebraad met groene boontjes zet je een origineel en verrukkelijk Belgisch gerecht op tafel. Het licht gepekelde vlees gaart langzaam in de oven en de boontjes worden in de pan gekookt en direct terug gekoeld om de mooie groene kleur te behouden. Vanzelfsprekend serveer je bij het Ardens gebraad kroketten!
Zit in een echt Belgisch gerecht maak dan dit recept voor Ardens gebraad met groene boontjes. Met kroketten erbij een verrukkelijke klassieker.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g Ardens gebraad
- peper
- zout
- 3 el Solo Bakken en Braden
- 1 kg sperziebonen (vers of diepvries)
- 150 g gerookte spekblokjes
- 2 el sherryazijn
- 1 el fijngehakte peterselie
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Kruid het vlees met peper en een beetje zout. Verhit 2 eetlepels Solo Bakken en Braden in een braadslede en leg het gebraad erin. Laat het gebraad in 10 minuutjes aan alle kanten kleuren. Ze het vlees daarna in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 50 minuten braden..
- Kook intussen de boontjes beetgaar in lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af, koel af onder koud stromend water — zo blijven de boontjes mooi groen — en laat goed uitlekken.
- Verhit een eetlepel Solo Bakken en Braden in een braadpan en bak er de spekblokjes krokant in. Schep het spek uit de pan, stoof de braadresten los met de sherryazijn en kruid met peper van de molen.
- Giet de saus over de sperzieboontjes, voeg de spekblokjes toe en meng goed. Werk af met gehakte peterselie en houd lauwwarm.
- Haal het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuutjes rusten. Snijd het vlees in plakken van een halve centimeter en dien op met de lauwe boontjessalade. Op z’n állerlekkerst met kroketten erbij!
