feestelijk
Biefstuk-friet
Zo’n lekker bordje biefstuk-friet gaat er altijd wel in. Hoe je zelf de lekkerste frieten maakt en een perfect stukje vlees bakt lees je in dit biefstuk-friet recept. En natuurlijk serveer je zo’n lekker gerecht met gemengde sla en echte mayonaise!
Hoe je zelf de lekkerste frieten maakt en een perfect stukje vlees bakt lees je in dit biefstuk-friet recept. Lekker met echte mayonaise en een gemengde salade.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 8 grote aardappelen (Bintjes)
- Solo Frituurvet
- 1 kropsla
- 3 - 4 radijsjes
- 150 g kerstomaatjes
- 2 el Hellmann's Real mayonaise
- 50 g Solo Bakken en Braden
- 1 kg entrecôte (bijvoorbeeld Belgische Wit-blauw)
- Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Schil en snijd de aardappelen met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten al een eerste keer in de Solo-frituurolie, maar laat ze nog niet goud kleuren. Laat de frieten uitlekken en volledig afkoelen op keukenpapier in een schaal.
- Scheur de blaadjes van de kropsla, spoel ze onder koud water en zwier ze droog. Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Meng alles met de mayonaise in een slakom.
- Verhit de Solo in een braadpan. Kruid het vlees met grof zout en zwarte peper. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en bak het naar smaak (ons Belgisch rundvlees is het allerlekkerst saignant gebakken).
- Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat een tiental minuutjes rusten.
- Verhit de Solo-frituurolie tot 180 °C. Bak de voorgebakken frietjes nu goudbruin en knapperig. Laat ze opnieuw in een schaal met keukenpapier uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
- Snijd de steak in dikke plakken. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de salade en de verse frietjes.
