Bloemkool curry en kokosmelk soep
Bloemkool kerrie en kokosmelk maken samen een verrukkelijke bloemkoolsoep. Dit bloemkool currysoep recept is eenvoudig te maken. Zo'n lekkere bloemkool kokos currysoep zet je in 30 minuten op tafel. Deze pittige Aziatische soep smaakt heerlijke als hoofdgerecht of als lunch.
Bloemkool met curry en kokosmelk zijn dé ingrediënten voor een heerlijke pittige bloemkool curry en kokosmelk soep recept. een lekkere Aziatische soep met bloemkool en kokosmelk in de hoofdrol.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 ui
- 30 g Solo margarine
- 2 el rode currypasta
- 1 el bruine suiker
- 1 bloemkool
- 2 stengels citroengras
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 ml kokosmelk in blik
- 1 lente-uitje
- 0.5 rode peper
- 4 takjes verse koriander
- extra nodig: staafmixer
- Pel en snipper de ui. Verhit de Solo margarine in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui op matig vuur glazig. Voeg de currypasta en de bruine suiker toe. Schenk 100 ml water in de pan en laat alles 2-3 minuten zachtjes koken.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stengels citroengras in stukken van ongeveer 4 cm. Los de bouillonblokjes op in 700 ml heet water. Voeg de bouillon, de bloemkoolroosjes en het citroengras toe in de pan. Breng de soep aan de kook op een matig vuur tot de bloemkool beetgaar is (ongeveer 8 - 10 minuten). Haal daarna het citroengras uit de pan.
- Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken. Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringen. Pureer de soep met de staafmixer. Werk de soep af met de lente-ui, de rode peper en enkele blaadjes koriander.
