diner voor twee
Chocolademousse-ijsje met rood fruit en krokant peperkoekje
Chocolademousse-ijsje met rood fruit en krokant peperkoekje, wat een verrukkelijk nagerecht! Om je vingers bij op te eten. Geweldig gebalanceerd nagerecht met perfecte uitschieters: warm en koud, krokant en zacht, zoet en hartig. Het ideale kerst-nagerecht.
Recept zelf chocolademousse-ijsjes maken met frambozen. Kerstrecepten nagerecht toetje ijs dessert.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 0.5 gelatineblaadje
- 1 kleine banaan
- 50 g verse frambozen (of diepvries)
- 2 tl cacaopoeder
- 2 cm vanillestokjes
- 2 el halfvolle melk
- 1 el granaatappelzaden (evt. diepvries)
- 12 g volkoren ontbijtkoek (1 dun plakje)
- 5 g Becel Bakken en Braden
- 2 toefjes munt
- extra nodig: staafmixer, 2 kleine schaaltjes of glaasjes (inh. 60 ml)
- Week de gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Doe de banaan met de helft van de (ontdooide) frambozen, het cacaopoeder en de uitgeschraapte vanillezaadjes in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer.
- Verwarm de melk op een laag vuur in een klein pannetje en los de goed uitgeknepen geweekte gelatine hierin op. Laat het afkoelen tot het lauw is en schenk het bij het banaanmengsel. Pureer nogmaals en beweeg de staafmixer een paar maal op en neer zodat een mooi schuimig mengsel ontstaat. Schenk de mousse in de vormpjes of glaasjes en laat ze in de diepvries in ca. 2 uur bevriezen.
- Snijd intussen de donkere randjes van het plakje peperkoek en snijd de plak in de lengte in 4 lange reepjes. Verwarm de Becel Bakken en Braden in een kleine koekenpan en leg de koekreepjes in de pan. Keer ze direct en bak die kant in ca. 1 minuut. lichtbruin. Keer ze en bak ook de andere kant lichtbruin. Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Houd de vormpjes of glaasjes enkele tellen in heet water en stort de chocolademousse-ijsjes op 2 bordjes. Schep de frambozen en de granaatappelpitten erbij en leg de gebakken peperkoekjes erop. Garneer deze verrukkelijke chocolademousse-ijsje met rood fruit en krokant peperkoekje met de munt. Eet smakelijk!
