Chocolate chip cookies ‘classic’
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 200 g Solo (op kamertemperatuur)
- 250 g bloem (niet zelfrijzend)
- 75 g havervlokken
- 125 g suiker of vanillesuiker
- 100 g donkere chocolade (of chocoladekorrels voor gebak)
- 1 el bakpoeder
- 1 ei
- Materiaal:
- keukenweegschaal
- ovenplaat
- 1 vel bakpapier
- evt. een kleine ijsschep
- Voor extra chocoladesaus*:
- 1 dl volle melk
- 150 g donkere of melkchocolade
- Laat de Solo vooraf op kamertemperatuur komen.
- Neem een ruime mengkom. Verzamel daarin de juiste hoeveelheid malse Solo, bloem, havervlokken en suiker.
- Voeg het bakpoeder toe en doe het ei bij de ingrediënten.
- Meng de ingrediënten met propere handen en kneed tot je een mals koekjesdeeg krijgt. Gebruik eventueel je keukenmachine om alles te mengen.
- Weeg de donkere chocolade en hak hem in kleine stukjes met behulp van een scherp koksmes. Je kunt ook voorverpakte chocoladekorrels gebruiken, kant-en-klaar voor allerhande chocoladegebak.
- Meng de stukjes chocolade door het koekjesdeeg.
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Hou de ovenplaat bij de hand.
- Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier. TIP: Fixeer het papier op de ovenplaat met behulp van enkele likjes solo.
- Schep gelijke porties van het koekjesdeeg op de ovenplaat met bakpapier. Gebruik hiervoor twee koffielepels of een kleine ijsschep. De balletjes deeg hebben de grootte van een dikke kers*.
- Leg de balletjes niet te dicht bij elkaar. Tijdens het bakken zullen de balletjes deeg smelten tot vlakke koekjes.
- Bak de cookies gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de balletjes deeg). Controleer regelmatig en haal de koekjes uit de oven zodra ze goudbruin gebakken zijn.
- Laat de cookies afkoelen en bewaar ze in een gesloten koekjestrommel.
