Compote van bessen
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g suiker
- 200 g bosbessen
- 200 g braambessen
- 200 g rode aalbessen
- 150 g kleine aardbeien
- 0.5 citroengrassteeltje
- Rits de aalbessen van de steeltjes.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Was het fruit.
- Hou van elke bessensoort een eetlepel apart voor de garnering.
- Neem nog 6 kleine aardbeien voor hetzelfde doel.
- Snij het steeltje citroengras in kleine stukjes.
- Doe die samen met de suiker in de kom van de mixer en maal ze uiterst fijn.
- Het citroengras moet verdwijnen in de suiker. Schep dit mengsel door het fruit.
- Verdeel het fruit in een ronde lage bakvorm van 30 cm doorsnede.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de vorm gedurende 10 minuten in de warme oven tot het fruit gaar is.
- Haal de vorm uit de oven.
- Verdeel de rest van het fruit erover.
- Laat de compote afkoelen en zet in de koelkast.
- Serveer met wat opgeklopte room of met een bolletje vanilleroomijs.
