Comté met kastanjes in een bladerdeegpakketje
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pak bladerdeeg
- 200 g Comté geraspt
- 6 gekookte kastanjes fijngestampt
- zwarte peper uit de molen
- 1 eigeel
- Snij 8 rechthoekjes van 15 bij 10 cm uit het bladerdeeg.
- Leg ze op een ovenplaat of in een ovenschaal.
- Leg op vier bladerdeeglapjes een portie Comté, op 1 cm van de rand. Verdeel de gestampte kastanjes over elke portie en kruid met peper.
- Maak de rand van de bladerdeeglapjes vochtig met een in water gedrenkt borsteltje.
- Kleef de rechthoekjes dicht door er de vier resterende lapjes bovenop te leggen.
- Druk ze goed aan langs de zijden.
- Strijk de pakketjes met het borsteltje in met wat eigeel.
- Bak de pakketjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of thermostaat 7.
- Haal de pakketjes uit de oven en dien op.
