use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Crêpes Mikado
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crêpes Mikado

Crêpes Mikado

Maak zelf crêpes mikado met lekker warme chocoladesaus: een gerecht dat iedereen omverblaast, heerlijk als dessert of vieruurtje!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de crêpes:
  • 8 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 2 el kristalsuiker
  • 500 g bloem
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • Voor de banketbakkersroom:
  • 1 l melk
  • 8 eidooiers
  • 80 g Maizena
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok
  • Voor de chocoladesaus:
  • 250 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de melk, de eieren, het zout en de suiker met een klopper in een ruime kom. Zeef hier bovenop de bloem en meng alles tot een glad beslag. Laat even rusten.
  2. Maak intussen de banketbakkersroom. Snijd een vanillestok doormidden en schraap met een mes de zaadjes eruit. Doe ze samen met de melk in een kookpot en breng rustig aan de kook.
  3. Klop intussen de eidooiers met de suiker en de Maizena in een hittebestendige kom krachtig tot een lichtgele massa (dit noemen we de ‘ruban’).
  4. Giet de kokende melk op de ruban, terwijl je krachtig blijft roeren. Giet de inhoud van de kom weer in de kookpot en breng op een zacht vuurtje opnieuw aan de kook, tot de banketbakkersroom mooi gebonden is. Neem de pot van het vuur en giet de inhoud in een kom. Leg een vel huishoudfolie op het oppervlak van de banketbakkersroom om te voorkomen dat er zich een vel vormt.
  5. Breek de chocolade in een kommetje en smelt hem au bain marie. Verhit een eetlepel Solo in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes van het beslag.
  6. Vul de pannenkoeken met banketbakkersroom en rol ze op. Lepel er warme chocoladesaus overheen en serveer meteen.
Zitten er toch wat klontertjes in je pannenkoekenbeslag? Geen nood, roer het door een fijne zeef: opgelost!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.