Crumble met Appel en Blauwe Bessen
Crumble met Appel en Blauwe Bessen
Crumble met Appel en Blauwe Bessen
Geef score
Kooktijd10 min
Porties

- Basiscrumble:
- 225 g bloem
- 125 g rietsuiker
- 175 g Solo Patisserie
- Fruit:
- 3 appels
- 100 g blauwbessen
- 1 vanillestok
- 1 tl kaneel
- 50 g griessuiker
- Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Snijd de koude Solo Patisserie in blokjes, voeg ze toe aan de kom en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was intussen de appels en snij ze in robuuste blokjes. Doe de appelstukjes in een ruime kom en strooi er het kaneelpoeder bij.
- Schraap het merg uit de vanillestok en voeg het toe aan de appels. Voeg de griessuiker bij de appels en meng alles goed door elkaar.
- Meng tenslotte voorzichtig de blauwe bessen erbij. Let op dat je de bessen niet te veel beschadigt.
- Vul vuurvaste potjes met het appel-blauwebesmengsel en overstrooi royaal met de crumble. Zet de potjes in de oven laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt.
- Haal de potjes uit de oven en laat ze afkoelen.
