use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Crumble Rabarber-Framboos

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Porties
     
    6 porties
recipe image Crumble Rabarber-Framboos
  • Basiscrumble:
  • 225 g bloem
  • 125 g rietsuiker
  • 175 g Solo (gekoeld)
  • 0.5 citroen, de zeste
  • Fruit:
  • enkele stengels rabarber
  • 150 g frambozen
  • 50 g suiker
  • 1 tl versgeraspte gember
  • citroenzeste
  1. Bereiding basiscrumble:
  2. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Meng er tenslotte de citroenzeste onder.
  3. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Bereiding fruit:
  6. Schil de rabarber en snij hem in dobbelsteentjes van 1 cm.
  7. Bestrooi de rabarber met de suiker en voeg er de citroenzeste aan toe. Wil je graag wat extra pit, dan kan je ook een theelepel versgeraspte gember door de rabarberstukjes mengen.
  8. Meng de frambozen voorzichtig onder de rabarber.
  9. Vul ovenbestendige potjes met het fruit en overstrooi met de crumble
  10. Schuif de potjes in de oven en laat ze een half uurtje bakken op 180°C
  11. Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?