use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Eenvoudige en snelle appelcake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Eenvoudige en snelle appelcake

Eenvoudige en snelle appelcake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 3 appels (Gold of Granny Smith)
  • 150 g Solo (gesmolten)
  • 180 g poedersuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 0.5 glas citroensap
  • zeste van 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
  3. Snijd eerst enkele fijne reepjes appel die je aan de kant legt voor de afwerking. Snijd de rest van de kwartjes in blokjes van ongeveer 1 cm die je, indien nodig, met citroensap besprenkelt.
  4. Neem een kom en voeg de gesmolten Solo, de poedersuiker en de citroenzeste toe en meng alles goed samen.
  5. Voeg de eieren één voor één toe en blijf intussen alles goed omroeren. Bestrooi het geheel met de bloem en het bakpoeder. Pas als laatste mag je de appelstukjes toevoegen.
  6. Eens je een glad beslag hebt, doe je het in een ronde schotel die je lichtjes met boter hebt ingevet. Werk af met de dunne appelreepjes en bestrooi met de bruine suiker.
  7. Bak gedurende 40 minuten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.