use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Everzwijnfilet teriyaki met udonnoedels en shiitake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Everzwijnfilet teriyaki met udonnoedels en shiitake

Everzwijnfilet teriyaki met udonnoedels en shiitake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g everzwijnfilet (1 stuk)
  • 300 g udonnoedels
  • 250 g shiitake
  • Solo
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • Voor de teriyakimarinade:
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sake
  • 3 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 1 el bruine suiker
  • Voor de bouillon:
  • 1 l water
  • 1 scheutje sojasaus
  • verse koriander
  • 1 stukje gember van 2 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de sojasaus met de sake, mirin en honing of gembersiroop en laat kort inkoken. Laat afkoelen en marineer hierin het vlees minstens een uur (kan eventueeleen dag op voorhand).
  2. Maak de bouillon: schil de gember en snijd in plakjes. Hak de stelen van de koriander en houd de blaadjes opzij voor de afwerking. Breng het water aan de kook met de sojasaus, gember en korianderstelen. Laat op een laag vuur zacht sudderen.
  3. Tip: je kan hier ook restjes groenten in verwerken (bv fijngesneden wortel of prei)
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Haal het vlees uit de marinade. Laat de marinade met de bruine suiker inkoken tot een stroop en strijk het vlees hiermee in. Zet het vlees 15-20 minuten in de oven (gaartijd hangt af van de dikte van het vlees en de kracht van je oven).
  6. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep ze door de soep. Snijd het lente-uitje in ringetjes of schijfjes.
  7. Verhit een klontje Solo in een koekenpan. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn. Bak de shiitake met de knoflook mooi goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
  8. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees in fijne lapjes en serveer apart. Werk de soep af met de shiitake, de lente-ui en wat korianderblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.