use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Flatbread met gehaktballetjes en hummus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Flatbread met lamsgehaktballetjes

Flatbread met gehaktballetjes en hummus

Lekker picknickgerecht maken? Dit flatbread recept met lamsgehaktballetjes en hummus is een lekker picknickgerecht. Met dit zelfgemaakte hummus recept maak je er een overheerlijk picknickbood van.

Flatbread met gehaktballetjes en hummus maken? Maak dit lekkere picknickbrood en geniet van een van de lekkerste picknick gerechten. Met gehaktballetjes en zelfgemaakte hummus.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 komkommer
  • 5 takjes munt
Voor de hummus:
  • 240 g kikkererwten in blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 4 el tahini (sesampasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zeezout
Voor de lamsballetjes:
  • 1 verse rode chilipeper
  • 5 takjes verse platte peterselie
  • 5 takjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g lamsgehakt
  • 1.5 el verkruimelde feta
  • 2 el Solo margarine
  • 4 flatbreads (te koop bij de Turkse of Marokkaanse bakker)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de komkommer en snijd hem in linten. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd ze fijn.
  2. Maak de hummus: Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Pel het teentje knoflook en pers het. Blend de kikkererwten met de look en de tahini, voeg olijfolie toe en roer tot een smeuïge dip. Breng op smaak met citroensap en kruid bij met cayennepeper en zeezout.
  3. Maak de lamsballetjes: Hak de chilipeper fijn. Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Pel het teentje knoflook en pers het. Meng alle ingrediënten door het lamsgehakt en vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Dek af met folie en laat even rusten in de koelkast.
  4. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de lamsgehaktballetjes rondom mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Verdeel de hummus over de flatbreads en leg er de lamsballetjes bovenop. Werk af met komkommerlinten en munt en rol op of vouw dicht.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.