Gazpacho
Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.
Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 1 kg rijpe tomaten
- 1 komkommer
- 4 tl olijfolie
- 1 rode paprika
- 2 lente-uien
- 2 eieren
- tabasco
- Kook de eieren hard, pel ze en hak ze vervolgens klein. Was en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de helft van de komkommer in kleine blokjes.
- Pureer en zeef de tomaten met een halve komkommer. Breng op smaak met tabasco en zet koud. Garneer de soep met een lepeltje olijfolie, blokjes paprika, lente-ui, komkommer en gehakt ei.
