use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gefrituurde aubergineballetjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gefrituurde aubergineballetjes

Gefrituurde aubergineballetjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 grote aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 3 el gehakte peterselie
  • peper en zout
  • gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 lente-ui
  • 60 g geraspte Goudse kaas
  • 75 g droog broodkruim

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de lente-ui en pers de knoflook. Prik met een vork meerdere malen in een grote aubergine en rooster de groente een half uur in de oven.
  2. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees. Schep er de knoflook, de peterselie, peper, zout, gemalen koriander (ketoembar) en de lente-ui doorheen en meng de puree met de kaas en het broodkruim tot een stevige massa.
  3. Draai hiervan kleine balletjes, wentel ze door wat bloem en frituur ze in de frituurpan bij 180°C goudkleurig.
Lekker in een pitabroodje, met wat fijngesneden tomaat, ui en komkommer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.