use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zuurdesemboterham met beenham en pickles
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Boterham met beenham en pickles

Zuurdesemboterham met beenham en pickles

Zuurdesembrood, ham en pickles … Een stevige boterham van Jeroen De Pauw.

Hou je van pickles? Dan zal dit recept van chef-kok Jeroen De Pauw je zeker bevallen. De pittige saus past perfect bij de stevige hamsmaak. Smakelijk!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

Voor de boterham:
  • 45 g Becel Romig
  • 3 stengels bieslook
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 4 sneden gekookte beenham
Voor de pickles:
  • 10 kleine bloemkoolroosjes
  • 500 g augurken
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 g inleguitjes
  • wit van 1 lente-uitje
  • 2 wortelen
Voor de saus:
  • 25 cl water
  • 25 cl azijn
  • 75 g maïszetmeel
  • 75 g suiker
  • 6 eetlepels mosterd
  • 25 g kurkuma
  • snuifje cayennepeper
Voor de sla:
  • 3 stronkjes witloof

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de groenten voor de picklessaus klein. Begin met een laag groenten in een schaal en bestrooi met een snufje zout. Werk zo laag per laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet onder water en plaats 24 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Spoel de groenten af en gaar de groenten (niet de inleguitjes en paprika) kort. Doe alle groenten samen in een grote bokaal.
  3. Voor de saus: doe alle ingrediënten in een grote kookpot en breng aan de kook. Roer voortdurend en laat 10 minuten doorkoken. Giet deze saus op de groenten in de bokaal. Sluit af en laat afkoelen.
  4. Mix de Becel Romig met de fijngesneden bieslook in een kom. Besmeer er het zuurdesembrood mee, leg er een snede ontvette ham op en werk af met de pickles!
  5. Serveer met een fris witloofslaatje.
  6. Dit recept is een creatie van chef-kok Jeroen De Pauw.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.