Gemarmerde chocoladecake
Gemarmerde chocoladecake is een echte klassieker: wil je zeker zijn dat iedereen je gebak lust, maak dan dit recept. Succes gegarandeerd!
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Porties

- 200 g Solo Vloeibaar
- 200 g suiker
- 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 100 pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
- Extra:
- cakevorm 30 cm (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
- Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
- Klop in een kom met een pollepel of mixer de Solo, de suiker en de vanillesuiker 5-8 minuten tot de suiker is opgelost (pollepel duurt het langst). Klop een voor een de eieren erdoor.
- Zeef het meel en een snufje zout boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen). Schep de helft van het beslag in een andere kom.
- Doe de chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad.
- Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.
- Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag. Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien.
- Schep het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
