Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam)
- 3 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
- zeezout
- 4 eieren
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 100 g grijze garnalen
- peper
- Breng een grote kom water met een flinke scheut azijn aan de kook en zet dan onmiddellijk lager.
- Breek de eieren voorzichtig in 4 lege koffiekopjes.
- Doop een kopje met de onderkant in het hete water en draai in één vlugge beweging om.
- Doe hetzelfde met de overige koffiekopjes.
- Draai met een schuimspaan rond de eitjes wanneer het eiwit licht gestold is (om de dooier in het midden te houden).
- Laat de eieren pocheren gedurende 3 minuten (wanneer ze uit de koelkast komen 1 minuut langer).
- Schep de eieren uit het water met een schuimspaan en leg ze op een schone handdoek.
- Snij er met een mesje de onregelmatigheden af.
- Leg de eieren voor het serveren nog 30 seconden in heet water.
- Maak de paddestoelen schoon en snij er daarna de steeltjes af en hak in schijfjes.
- Zet een braadpan met antikleeflaag op hoog vuur en laat de pan goed warm worden.
- Giet een scheut olijfolie in de pan. Als de olie begint te dampen, voegen we de paddestoelen toe.
- Peper uitvoerig maar zout niet en bak de paddestoelen op hoog vuur, al roerend, gedurende een minuut of drie.
- Voeg de knoflook en de fijngehakte sjalot toe en bak gedurende nog één minuut verder.
- Zout de paddestoelen met zeezout en verdeel ze over 4 bordjes.
- Leg een gepocheerd ei op de champignons.
- Strooi er de garnalen rond.
- Werk elk bord af met wat fijngehakte platte peterselie.
