Gepofte aardappel met grijze garnalen
Kook eens lekker makkelijk vandaag. Voor deze gepofte aardappelen met garnalen heb je maar een halfuurtje tijd en 4 ingrediënten nodig. Daar ga je toch gewoon voor?
Geef score
Kooktijd50 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg grof zout
- 0.5 blokje Knorr Finesse bouillon groenten (fijngeraspt)
- 80 g Solo
- citroensap
- 20 g fijngehakte bieslook
- 4 aardappel (grote, bloemig kokende aardappelen)
- 200 g versgepelde grijze garnalen
Voorbereiding
- Schrob de aardappelen zonder de schil al te veel te beschadigen onder stromend water schoon.
Bereiding
- Strooi het grof zout op een ovenplaat en verdeel het egaal.
- Leg de aardappelen op deze zoutplaat en gaar ze gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C. Om te testen of ze gaar zijn kun je even in de aardappelen prikken met een keukennaald of mesje. Als je geen weerstand meer voelt, zijn ze gaar.
- Snij op ongeveer drie vierden van de hoogte overlangs een deksel van de aardappelen en haal ze vervolgens leeg met een koffielepeltje zonder de schil te beschadigen.
- Vergeet ook niet de hoedjes uit te lepelen. Prak de aardappel-pulp met
- een vork in grove stukken en voeg de bieslook, het geraspte blokje bouillon, het citroensap en de Solo toe.
- Meng alles goed en vul er de uitgeholde aardappelen mee.
- Strooi de garnalen royaal over de aardappel.
