Gestoofde wortelen
Recept van Peet456.
Worteltjes doen het altijd goed als bijgerecht bij een maaltijd. Dit recept verklapt je de állerlekkerste manier om wortelen te stoven. Zeker proberen!
Recept van Peet456.
Worteltjes doen het altijd goed als bijgerecht bij een maaltijd. Dit recept verklapt je de állerlekkerste manier om wortelen te stoven. Zeker proberen!
Geef score
Porties

- 8 grote wortelen
- 1 stuk ajuin
- 2 takjes verse tijm
- peper en zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel Maizena
- 1 koffielepel mosterd
- Schraap de wortels en snij ze doormidden in dunne plakken. Snij deze op hun beurt in kleine reepjes. Pel de ajuin en snipper hem fijn.
- Laat een klontje boter smelten en laat de ajuin stoven zonder te bruinen. Voeg dan de worteltjes toe en laat een paar minuutjes mee stoven.
- Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna oversopt worden. Voeg vervolgens een eetlepel suiker toe. Indien je de worteltjes iets pittiger wil, kan je ook een klein lepeltje mosterd toevoegen.
- Laat de worteltjes nu verder pruttelen op een zacht vuurtje en roer af en toe.
- Haal de worteltjes van het vuur wanneer ze beetgaar zijn.
- Om de wortelsaus te binden gebruik je een kleine eetlepel aardappelzetmeel. Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water en meng met de worteltjes.
