use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes

Gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes

Gevulde koolbaderen met gehakt, spekjes, gedroogde paddenstoelen en chocolade zien er prachtig uit en smaken heerlijk. Met deze kleine gevulde kooltjes zet je een feestelijk gerecht voor groot en klein op tafel.

Deze gevulde koolbaderen met gehakt, spekjes, gedroogde paddenstoelen en pure chocolade zien er prachtig uit en smaken heerlijk. De cacao geeft bovendien een lekkere bite aan de gehaktvulling. Met deze kleine gevulde kooltjes zet je een feestelijk gerecht voor groot en klein op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g gerookt spek
  • 2 middelgrote wortelen
  • 1 teentje look, gepeld
  • 1 groene kool
  • 1 kg varkensgehakt
  • 50 g gedroogde paddenstoelen
  • 50 g fijngehakte pure chocolade
Voor de saus:
  • 500 ml tomatencoulis
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld
  • 1 bouquet garní
  • 400 g gepelde kastanjes (in glazen pot)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd om de vulling te bereiden het spek in kleine blokjes. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Plet het teentje look. Meng in een schaal het varkensgehakt, de kleine blokjes spek, de wortelblokjes, de gedroogde paddestoelen, het geplette teentje look en de pure chocolade. Zet koel weg.
  2. Spoel de kool en snijd hem zodat u enkel de mooiste bladeren overhoudt. U heeft er in totaal 12 nodig. Giet 2 liter water in de braad-/stoofpan en breng aan de kook. Dompel de koolbladeren 3 minuten in het Laat uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Zet opzij.
  3. Doe de tomatencoulis en -puree, de witte wijn, de gesnipperde ui, het geplette teentje look, de bouquet garni en de kastanjes in de stoofpan. Laat afgedekt op een zacht vuur koken terwijl u de kleine gevulde kolen bereidt.
  4. Bereid de kleine gevulde kolen in een kom: bekleed de bodem van de kom met een voorgekookt koolblad (de nerven naar boven toe), strijk wat vulling uit over het volledige oppervlak van het koolblad. Herhaal dit twee keer. Druk de koolbladeren tegen de binnenkant van de kom om een bol te maken. Neem de bol eruit. Aarzel niet om de gevulde kooltjes nog met de hand te bewerken.
  5. Kook de kooltjes gedurende 35 minuten in de afgedekte stoofpan met de saus op een middelmatig vuur. Wanneer alles klaar is om op te dienen, aarzel dan niet om uw stoofpan op tafel te zetten! Ze zal de gevulde kooltjes nog gedurende 45 minuten warm houden.
  6. Dit is een recept van 'Le Creuset'.
Serveer de gevulde kooltjes met spekjes en kastanjes met gekookte aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.