use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde soezen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde soezen

Gevulde soezen

van Jeroen De Pauw

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    24 porties

Ingrediënten
 

  • 35 g Solo in kleine blokjes
  • 1.25 dl water
  • 90 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de Solo in een pan en voeg er het water aan toe.
  2. Roer op een laag vuur tot de Solo smelt.
  3. Haal van het vuur en voeg de bloem toe. Roer alles tot een glad beslag.
  4. Zet de pan weer op het vuur. Klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan.
  5. Haal van het vuur en giet het beslag in een andere kom. Laat 5 minuten afkoelen.
  6. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed tot een glanzend mengsel.
  7. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes zo groot als noten op een ovenschaal met bakpapier.
  8. Bak de soezen ongeveer 20 minuten op 180 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  9. Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje tot slagroom.
  10. Maak een gaatje in de soezen en spuit er de vanilleroom in.
  11. Smelt de chocolade en dip er de bovenkant van de soezen in.
  12. Laat afkoelen en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.