Gevulde soezen
van Jeroen De Pauw
van Jeroen De Pauw
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 35 g Solo in kleine blokjes
- 1.25 dl water
- 90 g gezeefde bloem
- 2 eieren
- 2 dl room
- bloemsuiker
- 1 vanillestokje
- 100 g pure chocolade
- Doe de Solo in een pan en voeg er het water aan toe.
- Roer op een laag vuur tot de Solo smelt.
- Haal van het vuur en voeg de bloem toe. Roer alles tot een glad beslag.
- Zet de pan weer op het vuur. Klop het beslag 2 minuten tot het aan de zijkanten loskomt van de pan.
- Haal van het vuur en giet het beslag in een andere kom. Laat 5 minuten afkoelen.
- Voeg de eieren één voor één toe en roer goed tot een glanzend mengsel.
- Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit bolletjes zo groot als noten op een ovenschaal met bakpapier.
- Bak de soezen ongeveer 20 minuten op 180 °C tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Klop de room samen met de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje tot slagroom.
- Maak een gaatje in de soezen en spuit er de vanilleroom in.
- Smelt de chocolade en dip er de bovenkant van de soezen in.
- Laat afkoelen en dien op.
