Grootmoeder's rijstpap
Recept van Stien_2.
Mét of zonder gouden lepeltje: grootmoeders rijstpap smaakt altijd hemels als je ze klaarmaakt volgens dit oersimpele recept 'van de bomma'.
Recept van Stien_2.
Mét of zonder gouden lepeltje: grootmoeders rijstpap smaakt altijd hemels als je ze klaarmaakt volgens dit oersimpele recept 'van de bomma'.
Geef score
Porties

- 1 liter melk
- 125 gram rijst
- 1 vanillestokje
- 0.1 gram saffraan
- 50 gram kristalsuiker
- Spoel de rijst onder koud stromend water in een zeef.
- Laat goed uitlekken.
- Breng in een kookpan de melk, de rijst, de vanillestok en de saffraan aan de kook.
- Vergeet niet om heel regelmatig te roeren.
- Zodra alles kookt, laat je alles gedurende ongeveer 40 minuten op een zacht vuur verder gaar worden.
- Voeg er de suiker 5 minuten voor het opdienen aan toe.
- Schep uit in een kom of in borden en dien op met bruine suiker.
