Hoe maak je scampi diabolique?
Recept van Nanske.
Ook zin in iets pittigs? Ga voor deze romige scampi diabolique, een echte klassieker met pasta die iedereen lust. Met dit recept ze je ze zó op tafel!
Recept van Nanske.
Ook zin in iets pittigs? Ga voor deze romige scampi diabolique, een echte klassieker met pasta die iedereen lust. Met dit recept ze je ze zó op tafel!
Geef score
Porties

- 600 gram scampi's
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel zachte currypoeder
- 1/2 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 snuifje cayennepeper (of sambal)
- 4 eetlepels Heinz ketchup
- 1 dl droge witte wijn
- 250 ml room
- 2 grote tomaten
- 1/4 busseltje bieslook of kervel
- olijfolie, boter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Ontdooi de scampi's pel en verwijder het darmkanaal.
- Pel de sjalotten, en snipper fijn.
- Pel knoflook en plet ze tot pulp met het lemmet van je mes, of met knoflookpers.
- Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn.
- Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalotten, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven.
- Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
- Voeg een snuifje cayennepoeder toe....(voorzichtig proef)...naar smaak.
- Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.
- Blus ommiddelijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen.
- Giet nu de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken ( niet te hard laten koken) .
- Je kan de scampi's apart bakken in een pan of mee laten garen in de saus.
- Scampi's zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.
- Werk af met tomatenstukjes en bieslook, vlak voor het opdienen.
- Serveer met pasta, rijst of stokbrood.
