Hoevekip met linzen en Comté-aardappel
De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.
De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen geproduceerd.
Hij is lekker in blokjes aan het aperitief, op de kaasschotel en in talloze gerechten te gebruiken .
De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté.
De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen geproduceerd.
Hij is lekker in blokjes aan het aperitief, op de kaasschotel en in talloze gerechten te gebruiken .
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g groene linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 wortel
- 0.5 ui
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 100 ml witte wijn
- 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
- 4 kleine aardappeltjes
- 1 eetlepels peterselie, gehakt
- 100 g Comté, gemalen
- 4 hoevekip filets
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
Voorbereiding
- Maak een bouillon van 500 ml water en het bouillonblokje.
Bereiding
- Fruit de linzen in een beetje olie.
- Voeg de ui en wortel toe en laat ze kort meestoven.
- Voeg de laurier en de tijm toe.
- Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat garen.
- Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water.
- Haal het pulp uit de aardappel en vermeng met de peterselie, de Comté en 1 eetlepel Solo Vloeibaar en kruid het mengsel naar smaak.
- Vul de aardappelen opnieuw met dit mengsel en hou ze warm.
- Bak de kip op een zacht vuur in een beetje Solo Vloeibaar.
- Blus na het bakken de pan met het linzenmengsel.
- Voeg indien nodig wat water toe.
- Schik het vlees op warme borden en giet het linzenmengsel erover.
- Werk af met de aardappels.
