Indonesische salade met spinazie en taugé
Deze Indonesische salade met spinazie en sojascheuten heeft een heerlijke crunch en superveel smaak. Zalig bij de BBQ of zo, als lunch.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 150 g prinsessenbonen
- koriander
- 1 koffielepel piment poeder
- 2 eetlepels geraspte gember
- 2 eetlepels Solo
- 2 eetlepels rijstazijn
- 100 ml water
- 1 snuifje suiker
- 1 snuifje zout
- 2 eetlepels geraspte kokosnoot
- 100 g taugé
- 250 g spinazie (jonge spinazie)
- 100 g babymaïs
- 1 paprika (gele of rode paprika)
- 1 ui
- 1 ei hard gekookt
- 1 teentje look
- Was alle groenten.
- Snij de prinsessenbonen in stukjes van 5 centimeter.
- Kook ze zo'n 5 minuten maar houd ze knapperig.
- Hak de maïs in stukken en de paprika en de ui in dunne repen.
- Meng alle groentes in een kom.
- Snij het ei en leg het erbovenop.
- Verhit de Solo in een pannetje.
- Voeg de specerijen toe en roer gedurende 2 minuten om.
- Doe de azijn, het water, de suiker en het zout erbij.
- Laat afkoelen en schenk over de salade. Garneer met wat plukjes koriander.
