use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jachtschotel met zuurkool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties
     
    4
recipe image Jachtschotel met zuurkool
  • 400 g rundertartaar
  • 4 el olijfolie
  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 500 g zuurkool
  • 2 appels, goudreinetten
  • 700 g aardappelpuree
  • paneermeel
  • Solo Vloeibaar
  • combimagnetron
  1. Hak de uien en de knoflook fijn. Fruit dit aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tartaar toe en bak dit los en knapperig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en laat dit ook even meebakken.
  2. Kook de zuurkool in ruim kokend water gedurende 10 minuten en laat de groente goed uitlekken. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijven. Bak ze even kort aan in een kneepje vloeibare margarine.
  3. Vet een ovenschaal in en verdeel een derde van de puree over de bodem. Schep hier de helft van het gehaktmengsel op, dan de helft van de zuurkool en de helft van de appels. Herhaal dit nog een keer en sluit af met een laag puree.
  4. Strooi wat paneermeel over de bovenkant en knijp er hier een daar een beetje margarine op. Zet de jachtschotel in de combimagnetron bij 300 watt op 165°C gedurende 30 minuten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.