use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes

Kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes

Op zoek naar een feestelijk kerstdessert? Maak dan deze heerlijke kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes. Van zo'n lekkere cake zal groot en klein beslist smullen!

Ook voor een lekke kerstdessert kunt u bij Solo terecht, wat dacht u van deze kerstcake met ganache en marsepeinsterretjes? De romige chocoladeblokjes worden in de cake meegebakken en geven een verrukkelijke smaak aan deze kerstcake. De sterretjes maken de cake nog feestelijker.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Op tijd klaar
    6 uur 40 min
  • Porties
     
    6

Ingrediënten
 

  • 2 el cranberries, gehakt
  • 2 el rozijnen
  • 4 el gedroogde abrikozen, gehakt
  • 4 el bruine rum (of rumsiroop zonder alcohol)
  • 250 g Solo Patisserie
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 125 g witte suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 el pecannoten, gehakt
  • Extra nodig: rechthoekig ingevet bakblik (24 cm), ijsblokjesvorm, kerst koekstekers
Voor de ganache:
  • 100 ml slagroom
  • 100 g Solo Patisserie
  • 200 g donkere chocolade
  • 120 g marsepein

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de cranberries, rozijnen en abrikozen ten minste 4 uur wellen in de rum. Dek goed af en bewaar op kamertemperatuur.
  2. Verhit voor de ganache de room met de boter in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes. Haal het pannetje van het vuur en laat de chocolade er al roerende in smelten. Giet de ganache in een ijsblokjesvorm en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Klop de boter en de bruine en witte suiker luchtig in een grote kom. Klop de eierdooiers erdoor. Roer er de bloem, het bakpoeder, een mespunt zout en kaneel door.
  4. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Spatel het met de gewelde vruchtjes en de gehakte pecannoten door het beslag. Doe de helft van het beslag in de voorbereide vorm.
  5. Haal de ganacheblokjes uit de vorm. Leg ze op een lange rij in het midden van het beslag en vul aan met de rest van het beslag. Bak 70 tot 75 minuten in een voorverwarmde oven.
  6. Rol de marsepein uit en steek er met een uitsteekvormpjes sterretjes in verschillende groottes of andere kerstfiguurtjes uit. Leg ze bovenop de cake.
De marsepeinsterretjes blijven beter zitten als je eronder een dotje abrikozenconfituur doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.