Kipbouillon met rijst
Geef score
Kooktijd3 uur
Voorbereiding
Porties

- 1 soepkip
- 30 g Solo
- 1 seldervoet
- 2 wortelen
- 1.2 l water
- zout
- 50 g rijstpasta
- 2 uien
- 2 kruidnagels
- 1 courgette
- 100 g erwten
- 100 g broccoli
- peper
- Pel de uien en prik er de kruidnagel op.
- Braad de uien met de Solo in een ruime pot aan alle kanten aan.
- Doe er de kip bij en giet er water bij tot ze onder staat.
- Breng aan de kook, dek af en laat minstens 45 minuten garen.
- Haal de kip en de uien uit de bouillon.
- Verwijder de uien, het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes.
- Doe ze in de bouillon en laat deze volledig afkoelen. Ontvet grondig.
- Was en snij de groenten in beetklare stukjes.
- Laat ze stomen in een bodempje water en voeg ze aan de bouillon toe.
- Laat de pasta koken in kokend watergaren, giet af en voeg ze ook aan de bouillon toe.
- Laat alles samen goed opwarmen en dien op.
