use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippenbouten in tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippenbouten in tomatensaus

Kippenbouten in tomatensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 flinke kippenbouten
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 750 g tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 dl druivensap
  • 1 el fijngehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snipper de ui en pel de knoflook. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de vloeibare margarine en braad hierin de kippenbouten rondom aan. Haal ze uit de pan en kruid ze met peper en zout.
  3. Fruit in het achtergebleven bakvet de uisnippers een minuut of 5. Voeg de geperste knoflook toe. Voeg na nog eens 2 minuten de tomaten toe en kruid met peper en zout.
  4. Laat de saus 5 minuten pruttelen en leg er dan de kippenbouten, het hele takje rozemarijn en het laurierblaadje in. Schenk het druivensap erbij, plaats het deksel schuin op de pan en laat het gerecht in 40 minuten gaar worden.
  5. Verwijder voor het serveren de laurier en rozemarijn en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.