Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel
Geef score
Kooktijd8 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g kumquats in fijne schijfjes gesneden
- 100 g fijne griessuiker
- 2 dl water
- 120 g chocolade (fijngestampt)
- 3 eetlepels volle melk
- 5 eetlepels light room
- 75 g Solo
- 2 eieren
- 50 g honing
- 35 g bloem
- 4 gebakjes van 10 cm doorsnede van knapperig gesuikerd deeg
- Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Breng in een kookpan de melk, de light room en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
- Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
- Voeg ten slotte de melk, light room en Solo vloeibaar toe.
- Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
- Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad.
- Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C.
- Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe.
- Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn).
- Dien onmiddellijk op.
