use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Koekiemonster muffins
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Koekiemonster muffins

Koekiemonster muffins

Halloween recepten muffins met de kinderen, voor kinderen en kinderfeestje. Recept thema Sesamstraat muffins bakken. Muffins bakken met de kids.

Heerlijke Koekiemonster muffins, gemaakt met Solo Patisserie erg leuk als halloweenthema of Sesamstraat. Bak ze samen met en voor de kinderen. Een groot succes op elk kinderfeestje.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    10 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo Patisserie
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml halfvolle melk
  • 75 g pure chocoladedruppels
  • 125 g mini chocolate chip koekjes
  • 75 g gedroogde geraspte kokos
  • 1 tube vloeibare blauwe kleurstof
  • 100 g witte marsepein
  • 100 g poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Leg papieren muffinvormpjes in de muffinvorm of vet de muffinvorm in en bestuif ze met wat bloem. Mix met een handmixer de Solo Patisserie samen met de suiker romig. Mix vervolgens de eieren er 1 voor 1 door.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder en 1 mespunt zout toe en mix goed door. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe. Houd 20 chocoladedruppels apart voor de ogen, voeg de rest toe aan het deeg. Houd 10 mini chocolate chip cookies apart, hak de rest grof en meng het door het deeg.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het deeg en bak ze 20-25 min in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen.
  4. Bereid ondertussen de decoratie: Meng met je handen de geraspte kokos met de blauwe kleurstof in een roestvrijstalen kom. Voor de ogen: vorm 20 kleine balletjes van de witte marsepein. Duw chocoladedruppels in de marsepein, dit zijn de pupillen. Meng de poedersuiker met de blauwe kleurstof en 1-2 theelepels water tot een romige icing.
  5. Verdeel de blauwe icing over de gebakken muffins en strooi hier de blauw gekleurde kokos overheen. Steek de marsepein ogen in de muffin. Maak met een mes een sneetje in de muffin voor de mond en steek hier een mini chocolate chip cookie in.
Voor een natuurlijke blauwe kleurstof kook je 3 in repen gesneden rode koolbladeren in 100 ml water. Als het water mooi paars is schep je de kool uit de pan en voeg je een theelepel baking soda toe. Het water wordt vervolgens blauw. Voor een lichtblauwe kleur kun je het water direct gebruiken wil je liever een donkere kleur dan moet je het water inkoken totdat het donkerder is. Het gekleurde water vervangt dan het water dat aan de poedersuiker wordt toegevoegd.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.