Orloffgebraad met champignonsaus
Niks feestelijker dan zo'n lekker sappig stukje gebraad! Dit orloffgebraad met champignonsaus blaast dan ook iedereen van z'n sokken. Een topper met kerst of Nieuwjaar.
Niks feestelijker dan zo'n lekker sappig stukje gebraad! Dit orloffgebraad met champignonsaus blaast dan ook iedereen van z'n sokken. Een topper met kerst of Nieuwjaar.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 kg varkensgebraad
- 6 sneetjes oude kaas (bijv. Oud- Brugge)
- 6 sneetjes beenham
- 1 el Solo Bakken en Braden
- peper
- zout
Voor de champignonsaus:
- 250 g witte champignons
- 1 el Solo Bakken en Braden
- 150 ml Solo Crèmefine Vol
- 250 ml kant-en-klare bruine fond
- 1 scheutje cognac
- peper
- zout
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Verhit een eetlepel Solo in een sauspan en bak de champignons aan. Blus met bruine fond en de Solo Crèmefine.
- Kruid het varkensgebraad met peper en zout. Verhit een eetlepel Solo in een braadslee en korst het vlees aan alle kanten aan. Schuif de braadslee een halfuur in in de voorverwarmde oven.
- Haal het vlees uit de oven. Snijd het gebraad in schijfjes. Leg een sneetje kaas en beenhesp tussen elk sneetje vlees en vorm zo opnieuw het gebraad in de braadslee. Zet alles nog tien minuutjes in de oven, tot de kaas smelt.
- Werk de champignonsaus af met peper, zout en een scheutje cognac. Serveer het gebraad met de saus en aardappelkroketten of peterselie-aardappeltjes.
