Papillot van kabeljauw met witloof, prei en fijne kruiden
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 wortel
- 1 versnipperde sjalot
- Solo vloeibaar
- 2 dl witte wijn
- 0.5 koffielepel(s) versnipperde basilicum
- 0.5 koffielepel(s) versnipperde kervel
- 300 g kabeljauwfilet
- 1 stronk witloof
- 2 prei
- 1 tomaat
- 1 stuk knolselder
- Snij een fijne julienne van de wortel, ½ prei en een weinig knolselder.
- Gaar de julienne in Solo op een klein vuurtje zonder te kleuren.
- Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitten.
- Snij de rest van de prei in schuine repen van 2 cm dikte en stoof "al dente" in Solo zonder te kleuren.
- Snij het witloof en bereid op dezelfde manier als de prei.
- Versnipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 180°.
- Neem 2 bladen aluminiumpapier.
- Smeer ze in met Solo en verdeel er de versnipperde sjalot over.
- Schik de prei en het witloof op de sjalot.
- Kruid met een weinig peper en zout.
- Leg er dan vervolgens de kabeljauw op.
- Kruid met peper en zout en de kruiden .
- Leg hierop de julienne en de tomaat.
- Giet in elke papillot 1 dl witte wijn en vouw dicht.
- Laat gedurende 10 minuten garen in de oven.
