koken met kinderen
Paprika-rijstsalade met ijsbergsla en garnalen
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 400 g zilvervliesrijst
- 1 zak paprika's in drie kleuren
- 1 klein kropje (ca. 300 g) ijsbergsla
- 4 zoetzure augurkjes
- 400 g gepelde grote garnalen (of wokgarnalen)
- 2 el Solo Vloeibaar
- 6 el slasaus naturel
- 2 el citroensap
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
- Snijd de paprika’s in kleine stukjes, de sla in smalle reepjes en de augurkjes in plakjes.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de garnalen met de paprika 4 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat op een bord afkoelen.
- Roer de slasaus, het citroensap en naar smaak wat peper en zout door elkaar tot een dressing.
- Meng de rijst met de gebakken paprika, garnalen, de augurk en de dressing. Schep vlak voor het eten de reepjes sla erdoor.
- Verdeel de salade over 4 borden.
