use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop

Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels gezeefde bloem
  • 110 g poedersuiker
  • Solo vloeibaar voor de vormpjes
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil
  • 120 g Solo
  • 2 eetlepels limoensap
  • 60 g gemalen amandelen
  • 1 passievrucht
  • 2 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet acht gebakvormpjes van 0,3dl in met Solo vloeibaar.
  2. Doe gemalen amandelen, bloem, 60g poedersuiker, limoenschil, passievruchtenpulp en de helft van de Solo margarine in een kom.
  3. Splits de eieren, hou één eierdooier apart en hou de tweede voor een andere bereiding.
  4. Klop beide eiwitten in een schone, droge kom tot er zachte pieken ontstaan.
  5. Schep ze voorzichtig door het amandelmengsel en schep dit mengsel in de gebakvormpjes.
  6. Bak de cakejes in 10-15 minuten goudgeel.
  7. Doe limoensap, resterende Solo en 50g gezeefde poedersuiker in een kleine pan en verwarm alles tot het begint te sudderen.
  8. Roer tot alle suiker is opgelost.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.
  10. Klop er de eierdooier door, draai het vuur laag en roer nog vijf minuten tot het mengsel is ingedikt. Laat niet koken.
  11. Laat de cakejes vijf minuten in hun vormpjes zitten en haal ze er dan voorzichtig uit.
  12. Reken 2 cakejes per persoon, bestrooi ze met de resterende poedersuiker en bedruip ze met wat limoensiroop.
Serveer eventueel met opgeklopte room of roomijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.