use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pasta met inktsaus en pijlinktvis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Pasta met inktsaus en pijlinktvis
  • 600 g pijlinktvissen
  • 2 uien
  • Solo Vloeibaar
  • 140 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • zout
  • gedroogde hete pepers
  • 400 g macaroni
  • 200 g ricottakaas
  1. Maak de inktvissen schoon: trek de kop van het lichaam, verwijder voorzichtig het zakje inkt zodat de inkt niet wegvloeit, verwijder de ingewanden en het kraakbeen en snij de ogen uit.
  2. Was de inktvis en snij hem in stukken.
  3. Snij de uien klein en stoof ze in Solo Vloeibaar.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en stoof alles 20 minuten op klein vuur.
  5. Voeg de inkt, de inktvis en de witte wijn toe en kook alles in tot de saus dik genoeg is. Kruid met zout en geplette hete pepers.
  6. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  7. Giet het kookvocht af.
  8. Meng de saus met de deegwaren en verdeel over warme borden.
  9. Bedek de top met blanke ricotta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.