Pasta met inktsaus en pijlinktvis
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g pijlinktvissen
- 2 uien
- Solo Vloeibaar
- 140 g geconcentreerde tomatenpuree
- 1 glas witte wijn
- zout
- gedroogde hete pepers
- 400 g macaroni
- 200 g ricottakaas
- Maak de inktvissen schoon: trek de kop van het lichaam, verwijder voorzichtig het zakje inkt zodat de inkt niet wegvloeit, verwijder de ingewanden en het kraakbeen en snij de ogen uit.
- Was de inktvis en snij hem in stukken.
- Snij de uien klein en stoof ze in Solo Vloeibaar.
- Voeg de tomatenpuree toe en stoof alles 20 minuten op klein vuur.
- Voeg de inkt, de inktvis en de witte wijn toe en kook alles in tot de saus dik genoeg is. Kruid met zout en geplette hete pepers.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
- Giet het kookvocht af.
- Meng de saus met de deegwaren en verdeel over warme borden.
- Bedek de top met blanke ricotta.
