Pastasalade met ham, kaas en tomaatjes
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 400 g pasta
- 400 g tomaten
- 8 gedroogde tomaten (op olie)
- 150 g jong belegen kaas in dikke plakken
- 1 bosje (ca. 30 g) peterselie
- 2 uien
- 2 el Solo Vloeibaar
- 150 g hamblokjes
- 6 el tomatenketchup
- 2 el azijn
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water af, laat uitlekken en afkoelen.
- Snijd ondertussen de verse en de gedroogde tomaten in kleine stukjes en de kaas in smalle reepjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snijd de ui fijn.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de ham toe en bak nog 2 minuten.
- Meng in een grote schaal de ketchup met de azijn en 3 eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten.
- Hussel de pasta, de verse en gedroogde tomaten, het ui-hammengsel, de peterselie en de kaas door de dressing in de schaal.
- Verdeel over 4 borden of kommen.
