use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Patrijs met spruitjesstamppot en appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Patrijs met spruitjesstamppot en appel

Patrijs met spruitjesstamppot en appel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 4 panklare patrijzen (wilde of gekweekte)
  • 250 g mirepoix van groenten (selder, wortel, ui)
  • 100 g spekblokjes
  • 1 ajuin, in stukjes gesneden
  • 200 g Solo
  • 400 g spruitjes, gekookt in gezouten water
  • 400 g aardappelen, liefst Bintjes en gekookt in gezouten water
  • 1 ei
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 eetlepel gehakt bonenkruid (liefst vers, anders gedroogd)
  • 4 dl wildfond
  • 2 dl witte wijn
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 1 dl room
  • 2 appelen, geschild en in partjes gesneden
  • uienringen, in bloem gewenteld en nadien gefrituurd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Begin met de stamppot. Bak het spek en de uien glazig in Solo, voeg er de spruitjes (hou er enkele over als garnituur), de aardappelen, het ei, 100 g Solo, peper, zout, nootmuskaat en bonenkruid bij.
  2. Prak alles tot een homogene stamppot en hou warm.
  3. Bak ondertussen de patrijzen aan in een pan en leg ze samen met de fijngesneden groenten (mirepoix) in een braadslede. Kruid en bak ze gedurende 20 minuten in een oven van 200 °C.
  4. Overgiet ze regelmatig met het braadvocht.
  5. Neem de patrijzen uit de braadslede en hou ze warm. Verwijder het vet uit de braadslede en giet er de wijn en de fond bij. Laat even koken, zeef en laat tot 1/4 inkoken.
  6. Meng de mosterd met de room en voeg dat bij de saus.
  7. Bak de appelpartjes in de rest van de Solo. Leg wat stamppot op warme borden en schik er een patrijs op (eventueel in twee gesneden).
  8. Versier met wat spruitjes, uienringen en appel. Giet er op het laatst de saus rond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.