Pepernoten
Geef score
Kooktijd1 uur 5 min
Porties

- 100 g Solo Vloeibaar
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 15 g speculaaskruiden (ca. 2 el)
- Extra:
- bakplaat bedekt met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
- Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel erboven. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng met een pollepel of mixer 1-2 minuten tot een deegbal (Voeg eventueel 1 – 3 el water toe).
- Rol van het deeg ca. 50-75 balletjes, leg ze op een dienblad en laat ze 30 minuten afkoelen en rusten in de koelkast.
- Leg de afgekoelde deegballetjes op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.
