use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quinoasalade met avocado, pijnboompitten en kipfilet
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van quinoa met avocado

Quinoasalade met avocado, pijnboompitten en kipfilet

Recept zelf quinoa salade maken met avocado en kipfilet. Recepten quinoa salade maken met kip.

Quinoa salade met avocado, pijnboompitten, gegrilde kipfilet, aardbeien, bladsla en balsamicoazijn. Deze heerlijke frisse salade wordt geserveerd met asperges en is een volwaardig hoofdgerecht. Extra lekker en verantwoord door de Becel Slaolie.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    7 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 700 g groene asperges (of witte)
  • 175 g kipfilet
  • 2 el Becel Slaolie (20 g)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 175 g quinoa
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 sjalot
  • 150 g aardbeien
  • 0.5 kleine avocado
  • 2 tl pijnboompitten
  • 50 g jonge bladsla
  • 2 el kappertjes
  • 1.5 el balsamico azijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de asperges schoon en breek of snijd het onderste stugge stukje eraf. Snijd de kipfilet overlangs door en bestrijk de helften met 1 tl van de Becel Slaolie en bestrooi ruim met peper en de kerriepoeder. Rooster de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar. Neem ze uit de pan en laat ze iets afkoelen. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Klop voor de dressing de rest van de Becel Slaolie met het sinaasappelsap en peper naar smaak door elkaar.
  2. Pel en snipper intussen de sjalot. Maak de aardbeien schoon, snijd grote aardbeien in vieren en halveer de kleine. Halveer de avocado, wip de pit eruit, trek de schil eraf en snijd het vruchtvlees in parten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.
  3. Kook de asperges in water beetgaar en giet ze af. Pluk de kipfilet in reepjes. Schep de quinoa met de sjalot, de aardbeien, de avocado, de bladsla en de kappertjes door elkaar. Verdeel de kipreepjes erover. Druppel de balsamicoazijn erover en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de salade met de asperges.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.