Romige paprika soep met gamba's en artisjokken
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 3 rode paprika's
- olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 700 g tomatenbasis
- 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip
- 3 takjes basilicum
- 6 gamba's
- 3 artisjokharten
- 2 soeplepels kappertjes
- zure room
- Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut extra vergine olijfolie.
- Blus ze met witte wijn en voeg de tomatenbasis toe.
- Laat het geheel 5 minuten op hoog vuur doorkoken.
- Pureer het mengsel met de mixer.
- Breng 750 ml water aan kook en voeg 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip toe.
- Voeg het mengsel van de groenten toe en haal van het vuur.
- Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
- Verwarm de soepborden voor in een warme oven.
- Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
- Snijd de artisjokken in plakjes en vermeng ze met de kappertjes, de gamba's en de gehakte basilicum.
- Maak hiermee een bergje in het midden van elk bord.
- Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.
