Salade van zeeuwse mosselen met garnalen, avocado en pompelmoes
Deze originele salade van Zeeuwse mosselen is een keer wat anders dan je dagdagelijkse salade. Al is deze minstens even lekker, beloofd!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 1 krop ijsbergsla
- 2 eieren
- 1 avocado
- 2 pompelmoezen
- 32 gekookte Zeeuwse jumbo mosselen uit de schelp
- 125 g grijze garnalen
- 1 tomaat gepeld en in blokjes gesneden
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- 1 dl mayonaise
- 1 dl room
- 2 eetlepels ketchup
- 1 scheutje whisky
- zout en peper
- Maak van de mayonaise, room, ketchup en whisky een lopende dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de ijsbergsla in vier gelijke delen en hol ze lichtjes uit.
- Kook de eieren, pel ze en snij ze met behulp van een eiersnijder in plakjes in de lengte en in de breedte.
- Schil de avocado en snij hem in mooie blokjes.
- Schil de pompelmoezen en snij ze in partjes zonder de vruchtvliezen.
- Leg de ijsbergsla in het midden van het bord en verdeel de mosselen, grijze garnalen, avocado, pompelmoes, tomaat en eieren er luchtig bovenop.
- Bestrooi met de bieslook en overgiet met de dressing.
