use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sinaasappel delight
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sinaasappel delight

Sinaasappel delight

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 5 el basterdsuiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 150 ml sinaasappellikeur
  • 400 ml volle room (40% vetgehalte)
  • 1 sinaasappel, de geraspte schil min een stukje voor de afwerking

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng 2 eetlepels suiker, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de sinaasappellikeur in een kleine kookpot.
  2. Kook het mengsel gedurende 10 minuten op een hoog vuur, of totdat de saus gebonden is. Laat afkoelen.
  3. Klop de volle room met de overgebleven suiker tot een stijf beslag.
  4. Schep een bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs in een cocktailglas.
  5. Werk elk bolletjes ijs af met een volle lepel beslag. Besprenkel met de saus van sinaasappellikeur.
  6. Werk af met een stukje sinaasappelschil en dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.