Sint-jacobsvruchten met bloedworst
Met deze Sint-Jacobsvruchten met bloedworst en appel zet je een feestelijk voorgerecht op tafel. Een heerlijke combinatie van coquilles, bloedworst, fris-zoete appel en een romige wijnsaus. Een verrukkelijk en feestelijk kerstgerecht!
Met Sint-Jacobsvruchten met bloedworst recept zet je een feestelijk voorgerecht van coquille, bloedworst, appel en een romige wijnsaus op tafel. Een heerlijk kerstgerecht!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 12 sint-jakobsvruchten
- 2 zwarte pensen
- 1 sjalot
- 1 ui
- 500 ml visfumet
- 100 ml droge witte wijn
- 300 ml slagroom
- 2 Granny Smith appels
- 2 el citroensap
- 1 steranijs
- 1 el bruine basterdsuiker
- 80 g Solo margarine voor Bakken en Braden
- 1 el olijfolie
- 8 blaadjes kervel of peterselie voor de garnering
- Extra nodig: zeef, ronde uitsteekvorm, staafmixer
- Pel en snipper de sjalot en de ui. Fruit ze, met de steranijs, aan in een klontje Solo. Voeg de visfumet en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten verder koken. Zeef de saus.
- Snijd de appels, snijd ze in plakken van 1,5 cm dikte. Steek er met een uitsteekvorm (even groot als de sint-jacobsvruchten) 12 rondjes uit. Sprenkel er citroensap over.
- Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je hebt 12 gelijke plakjes nodig). Bak de coquilles en zwarte pens in 2 pannen aan in wat Solo en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de appelrondjes apart in Solo en strooi er de suiker over.
- Mix de saus tot ze wat luchtiger wordt. Lepel een bodempje saus in 4 voorverwarmde borden. Leg er telkens 3 plakjes gebakken zwarte pens in met een gebakken coquille bovenop. Werk af met de appelrondjes, schuin tegen elk torentje en een blaadje groen.
