Snelle driekoningentaart
Op 6 januari mag een driekoningentaart écht niet ontbreken. Pret verzekerd met deze supersimpele, maar heerlijke taart: wie van jullie vindt de boon?
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- Voor de taart:
- 200 gram Solo margarine
- 100 gram Maïzena Plus
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- rasp van 1 citroen
- Voor de vulling:
- 50 gram zachte Solo margarine
- 50 gram suiker
- 1 ei
- enkele druppels vanille essence
- 50 gram amandelpoeder
- 2 el Maïzena Plus
- 1 droge boon
- bakpapier
- Verwarm de oven voor op op 200°C.
- Laat de Solo zacht worden. Meng de Maïzena Plus met de bloem.
- Klop eerst de eieren schuimig met de suikers. Doe er dan citroenrasp en Solo bij en meng er vervolgens de gezeefde Maïzena Plus en bloem door.
- Meng voor de vulling, de zachte Solo, suiker, ei, vanille essence, snuf zout en amandelpoeder en rol uit op een stuk bakpapier.
- Giet in een ingevette en met Maïzena Plus bestoven taartvorm de helft van het beslag. Bestrooi met 1 eetlepel Maïzena Plus en leg er de plak amandelcrème op, papierkant naar boven. Haal het papier eraf, leg de boon op een willekeurige plek en bestrooi met de tweede lepel Maïzena Plus. Laat de rest van het beslag in de vorm glijden.
- Bak af de oven in ongeveer drie kwartier. De taart is gaar als de breinaald die je erin steekt droog uitkomt.
