Soezen met vanillecrème
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 dl water
- snuifje zout
- Solo Vloeibaar voor de bakplaat
- 2 eierdooiers
- 50 g Solo
- 75 g bloem
- 3 eieren
- 2.5 dl melk
- 1 vanillestokje
- 50 g suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 50 g pure chocolade
- 1 dl room
- 50 g witte chocolade
- Breng het water aan de kook met de Solo en een snuifje zout.
- Meng met de bloem en laat het goed drogen op een hoog vuur.
- Verwarm ondertussen de oven op 210° C.
- Voeg 3 eieren één voor één toe tot je een glad deeg bekomt.
- Spuit kleine soesjes op een met Solo Vloeibaar ingesmeerde bakplaat en bestrijk ze met een opgeklopte eierdooier.
- Bak de soezen 15 minuten in de oven.
- Breng de melk aan de kook met het opengespleten vanillestokje.
- Klop de eierdooier met de suiker op en meng dan met de Maïzena.
- Giet de kokende melk erbij en laat even opkoken.
- Zet de crème daarna op een koele plaats.
- Smelt de pure en witte chocolade in aparte pannetjes.
- Voeg in elk pannetje de helft van de room toe en meng tot je een egale kleur krijgt.
- Snij een kleine opening in de soesjes en vul ze met vanillecrème, gebruik hiervoor een spuitzak.
- Dip ze in de witte of donkere chocoladesaus.
