Speculaasjes
Geef score
Kooktijd50 min
Voorbereiding
Porties

- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 175 g koude Solo, in blokjes
- 250 g bruine basterdsuiker
- 350 g bloem
- 2 eetlepels volle melk
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel zout
- houten speculaasvorm
- Meng de kruiden met Solo met de suiker.
- Zeef de bloem erboven en voeg de melk, het bakpoeder en het zout toe.
- Kneed met koele handen tot een soepele maar toch stevige deegbal. Laat in huishoudfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.
- Vet een bakblik in met Solo. Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Bestuif de speculaasvorm met bloem. Druk er wat deeg in.
- Snij het overtollig deeg weg met een scherp mes.
- Draai de vorm om en geef er een flinke tik tegen zodat de figuurtjes eruit vallen.
- Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik.
- Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn en haal ze dan van de plaat.
- Laat ze op een glad werkblad verder afkoelen.
