use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote

Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • Voor de compote:
  • 1 ui
  • 400 g Elstar appelen
  • 150 g rozijnen
  • 5 el rode wijn
  • 3 el appelazijn met honing
  • 1 - 2 el bruine suiker
  • Voor de spiesjes:
  • 400 g fazant
  • 2 zwarte pensen
  • Voor de girolles:
  • Solo
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g girolles
  • enkele blaadjes savooikool of Romeinse sla
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de compote: Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten voor de compote samen in een pot met zware bodem, roer goed en laat alles op een zacht vuur inkoken.
  2. Maak de spiesjes: Verdeel de savooi of sla in blaadjes en was zorgvuldig, dep droog. Sla de fazantfilets plat tussen 2 vellen keukenfolie en snijd ze in reepjes. Kruid met peper en zout en leg er een blaadje savooi of sla op. Rol de reepjes strak op. Snijd de pensen in schijfjes en rijg afwisselend met de fazantrolletjes aan een spies. Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en bak de spiesjes 5 minuten op elke zijde. Houd warm.
  3. Maak de girolles: Maak de girolles schoon. Snijd de savooi of sla in fijne reepjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Verwarm een eetlepel Solo in een koekenpan en voeg de girolles, de knoflook en de savooi- of slablaadjes toe. Bak al omscheppend, tot de girolles mooi bruin zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.