use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

St jakobsvruchten met roerei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image St jakobsvruchten met roerei
  • 8 sint-jakobsvruchten
  • zout
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 25 cl olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper
  • 16 vierkantjes filodeeg van 4 bij 4 cm
  • Solo
  • 30 g maanzaad
  • 50 g Parmezaan
  1. Strijk wat Solo over de vierkantjes filodeeg, strooi er maanzaad en Parmezaanse kaas over.
  2. Leg de vierkantjes deeg op een bakplaat en bak 3 tot 4 minuten in de oven tot ze krokant en goudgeel zijn.
  3. Kluts de eieren met peper en zout. Verhit wat Solo in een pan, draai het vuur meteen laag en giet de eierstruif erin. Laat op een heel laag pitje de eierstruif stollen en blijf voortdurend roeren met een platte houten spatel.
  4. Neem de pan van het vuur als de eieren de dikte van een puree hebben en bind dan met de room.
  5. Roer er Solo en de fijngesneden bieslook door.
  6. Snij de jakobsvruchten in fijne schijfjes, strooi er peper en zout over.
  7. Giet wat olijfolie in een kommetje en haal elk sneetje door de olijfolie.
  8. Verdeel het roerei over vier borden en bedek elk roerei met de fijne sneetjes jakobsvruchten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.