use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image St jakobsvruchten met roerei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

St jakobsvruchten met roerei

St jakobsvruchten met roerei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 8 sint-jakobsvruchten
  • zout
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 25 cl olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper
  • 16 vierkantjes filodeeg van 4 bij 4 cm
  • Solo
  • 30 g maanzaad
  • 50 g Parmezaan

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Strijk wat Solo over de vierkantjes filodeeg, strooi er maanzaad en Parmezaanse kaas over.
  2. Leg de vierkantjes deeg op een bakplaat en bak 3 tot 4 minuten in de oven tot ze krokant en goudgeel zijn.
  3. Kluts de eieren met peper en zout. Verhit wat Solo in een pan, draai het vuur meteen laag en giet de eierstruif erin. Laat op een heel laag pitje de eierstruif stollen en blijf voortdurend roeren met een platte houten spatel.
  4. Neem de pan van het vuur als de eieren de dikte van een puree hebben en bind dan met de room.
  5. Roer er Solo en de fijngesneden bieslook door.
  6. Snij de jakobsvruchten in fijne schijfjes, strooi er peper en zout over.
  7. Giet wat olijfolie in een kommetje en haal elk sneetje door de olijfolie.
  8. Verdeel het roerei over vier borden en bedek elk roerei met de fijne sneetjes jakobsvruchten.
Werk de borden eventueel verder af met een torentjes van blokjes tomaat, daarop een vierkantje filodeeg, het krabvlees, opnieuw een vierkantje filodeeg, dan de avocadomousse en daarop het gepocheerde eitje, een vierkantje filodeeg, de paprikabrunoise en als allerlaatste een vierkantje filodeeg.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.